Filmer och spel om mat

Hittills har vi skrivit en hel del texter och artiklar om näringslära och om huruvida mat påverkar oss på det ena eller det andra sättet. Nyttig information som kan vara bra att ha i bakhuvudet när man handlar och planerar middagar. Men, det är ju faktiskt så att mat kan vara underhållande och bidra till många skratt också! Och det kanske är det viktigaste av allt, att det är roligt med mat. Nu pratar vi först och främst inte om stämningen kring middagsbordet utan vi har faktiskt gjort en djupdykning i hur mat presenteras i exempelvis filmer och spel! Vi kände att det kunde vara roligt att ha ett stycke på den här sidan som bryter av lite och som blir lite ”lättare” läsning. Efter att ha googlat en del så insåg vi att mat är ett tema i många filmer och spel, något som vi faktiskt inte har haft så bra koll på. Om du, likt oss, har mat som ett stort intresse så bör du spana in de här filmerna: Delikatessen – en fransk film som handlar om en slaktare. Dinner Rush – utspelar sig på en italiensk restaurang i New York. Julie & Julia (vår favorit av dessa filmer) – handlar om en tjej som bestämmer sig för att göra ett matprojekt, hon ska laga över 500 recept i en fransk kokbok. Låter kanske inte superspännande men här står verkligen kärleken till mat i främsta fokus och vi älskar filmen. Meryl Streep har dessutom en av rollerna. Chocolat – en underbar film med Johnny Depp i huvudrollen. Det går inte att INTE uppskatta den här filmen om man är svag för choklad…

Ja, listan skulle gå att göra ganska lång faktiskt. Men nu till det som gjorde oss allra mest överraskade: spel som handlar om mat. Det visade sig nämligen att du kan spela spel i din mobil som handlar om mat – något vi absolut inte hade koll på. Några av spelen heter Taco Brothers, ett spel om taccos – såklart, Mamma Mia – här får vi möta en italiensk pizzabagare. Hela spelet känns som en animerad film. Paco and the Popping Peppers är en annan så kallad slot som också, likt Taco Brothers, har ett mexikanskt tema. Sedan finns det ett par spel som handlar om frukter och ytterligare ett par som handlar om något så gott som godis, SugarPop från speltillverkaren Betsoft är ett exempel där man blir riktigt läskad under tiden man spelar. Om du vill spana in de här spelen så ska man prova casino på nätet. Det går att spela dem gratis om man vill men man kan också satsa några kronor så har man möjlighet att vinna. För oss var det här som en ny värld som öppnade sig då ingen av oss kände till det här sedan tidigare. Men vi blev glatt överraskade över att det existerar spel som handlar om vårat favorittema – mat.

Vi har funderat på om vi kanske skulle ta emot tips och synpunkter från er läsare! Vad skulle ni vilja läsa mer om här på vår sida? Finns det någonting ni saknar eller tycker vore viktigt att vi tog upp? Vi kan ju även göra intervjuer och reportage så är det någonting ni önskar så är det bara att säga till. Vi pluggar ju båda två på heltid samt jobbar extra vid sidan av studierna så tyvärr blir sidan kanske lidande då och då eftersom vi inte hinner uppdatera den. Men vi skulle gärna vilja ta tag i detta och se till att sidan får ännu mer matnyttig information!