Böcker om näringslära

Vare sig du studerar eller bara vill lära dig mer om näringslära så finns det många olika sätt att hämta information på. Det är ett brett ämne som idag är väldigt populärt bland många och näringslära är något som bara växer och växer, tack vare studier och forskning. För att få en djupare inblick och lära sig mer om det går det utmärkt att läsa om det i ett flertal böcker du enkelt finner i bokhandel eller online. Vi tipsar här om fyra böcker som alla handlar om näringslära. Trevlig läsning!

 

  1. Matrevolutionen – Andreas Eenfeldt

 

bok. Den hör faktiskt till en av våra favoriter inom ämnet. Boken beskriver hur vi människor har ändrats (tyvärr till det sämre) genom historien med våra matvanor. Den tar upp att den moderna människan aldrig har varit sjukare eller fetare och frågar hur det kommer sig. Var någonstans gick det fel vad gäller vår föda? Det är en intressant läsning som får oss att tänka om och bevisar hur vi är skapade och vad som är bäst för oss. Så om du vill veta mer om hur du kan fortsätta att vara hälsosam och undvika sjukdomar är det en bok för dig. Man förstår även att det är ganska enkelt att hålla sig smal och frisk, bara genom att äta rätt!

 

  1. Allt om näringslära – Martin Brunnberg

 

Det är en bok med ett brett innehåll som tar upp det mesta inom näringslära. Här kan du läsa om hur olika ämnen tas upp av din kropp och på vilket sätt det påverkar oss. Dessutom guidar boken dig om hur du själv kan göra för att få en bättre livsstil eller om du vill vara ett gott föredöme för dina nära och kära. Det är en trevlig bok som varmt rekommenderas och du får nyttig information som är enkel att ta in. Den anses som en uppslagsbok och du kan gå tillbaka och titta i den flera gånger även om du redan har läst den och det är lätt att förstå sammanhanget mellan en god hälsa och rätt sorts kost.

 

  1. Kinastudien – Thomas M Campbell

 

Det här är en storsäljande bok som vi vill rekommendera eftersom den handlar om en stor studie där man tittade på hur diverse kostvanor påverkar människor, i det här fallet i Kina. Efter en lång tids forskning kom man fram till att en diet rik på animaliska produkter är en stor riskfaktor medan en diet baserad på kost från växtriket är att föredra eftersom den har mindre negativ påverkan på oss människor. Boken är fylld av meningar som vill slå hål på myter. Det är en intressant, djupgående läsning som vi rekommenderar.

 

  1. Näringslära för personliga tränare och kostrådgivare – Anki Sundin

 

För dig som jobbar inom näringslära kan den här boken vara extra intressant, men också för dig som vill lära dig mer om vad man ska stoppa i sig när man tränar. När man tränar eller tävlar på professionell nivå är det extra viktigt att tänka på vilken kost man äter. Det kan vara lite svårt att få med sig allt, så en bra bok inom temat är något man bara måste ha. Om du är en personlig tränare eller kostrådgivare är den här boken som ett uppslagsverk du kan ha med dig på arbetet. Man kan bland annat läsa om vilket slags fett som är bäst för kroppen, vilka vitaminer och mineraler som man bör få i sig samt hur ens energibehov ser ut. Med andra ord, en läsvärd bok.