Utbildningar i näringslära

Att kunna förverkliga sin dröm genom att arbeta med sin hobby har aldrig varit enklare. Även om du idag arbetar med något annat eller kanske inte vet vad du vill pyssla med, så finns det väldigt mycket att välja bland. Vi i Sverige har blivit mer hälsomedvetna och intresset för hälsa har ökat enormt de senaste åren, vilket också medför en djupare kunskap inom ämnet som i sin tur uppskattas av arbetsmarknaden. Det leder till att en bra och specifik utbildning hjälper dig en bra bit på vägen. Vi två möttes faktiskt tack vare en utbildning i näringslära och vi är så glada för att vi har samma intressen. Nu driver vi den här sidan tillsammans. Det finns en hel uppsjö med olika utbildningar inom näringslära och vi kommer här att skriva lite om några typer av utbildningar som vi anser ligger helt rätt i tiden. 

Det finns utbildningar där du blir diplomerad efter godkänd utbildning. Kurserna varierar mellan ett par veckor till några år och hålls i både Sverige och utomlands. På universitetsnivå finns det program och kurser på flera orter i Sverige, bland annat i Uppsala, inom kost och näringslära. Tack vare dagens digitala värld kan vi studera vad som helat på distans..

Vi har själva läst en kurs utomlands i Thailand samt. en i Italien. I Thailand bestod kursen av näringslära för veganer samt. yogaklasser. I Italien var det en kombination av typisk medelhavskost och hur du själv tillagar det, som en nyttig matlagningskurs helt enkelt. Det är perfekt att kombinera resa med studier och det bästa är ju att du lär dig mer om din hobby. När du kommer hem har du lärt dig enormt mycket och kan fortsätta att studera ämnet.

Det finns utbildningar som koncentrerar sig på idrott och vad för slags nutrition som behövs för elitidrottare. Sverige är ett rikt land på idrottare och sportutövare på professionell nivå. De behöver den bästa tänkbara kosten för att vara på topp. Det är en intressant och inte minst viktig utbildning.

En annan bra utbildning är näringslära för äldre, som är en kurs specialiserad inom kost och hälsa för äldre personer. Den är bra för dig som arbetar inom äldreomsorgen. I den kursen kan man bland annat förstå hur viktigt det är med rätt sorts kost för människor. Det gäller att förbättra och förhindra åkommor vilket man kan göra med rätt mat. Global näringslära är en intressant utbildning som handlar om en världslig bild av hur människor på olika platser har tillgång till föda. Bra för dig som vill arbeta inom hälsoorganisationer i framtiden.

Det är en stor variation på det hela och det viktiga är att du ser över din egen situation och väljer utbildning efter det. Därför rekommenderar vi starkt att du själv söker efter information om ett specifikt program eller en kurs och ser om det passar bäst med distanskurs eller om du har möjlighet att flytta till en ny ort. Eftersom många kurser är på distans är det också perfekt att kombinera det med ett jobb.